Üdvözöljük az MTVA szcenikai weboldalán!

A Magyar Televízió a 60-as évektől gyűjti a saját gyártású produkciókban használt jelmezeket, kellékeket és bútorokat, melynek köszönhetően az MTVA szcenikai tárai ma már hatalmas és különleges kínálattal állnak bérlőink rendelkezésére. Tárainkban személyesen összeválogathat komplett berendezéseket a hozzá illő szettekkel, kellékekkel, és jelmezekkel.

A televíziós produkciók, filmek, show műsorok, beszélgetős műsorok, reklámfilmek, színházak szcenikai igényein túl foglalkozunk a rendezvényszervezők, a cégek és a magánszemélyek jelmez, kellék, bútor igényeinek a kiszolgálásával is. Komplett kínálutunk megtekinthető budapesti telephelyünkön, ahol kiváló csapatunk biztosít Önnek a szakmai segítséget és a profi kiszolgálást.

1500 nm-es Jelmeztárunkban jelenleg 80 000 darabos jelmez, illetve kiegészítő áll rendelkezésre, a római kori jelmeztől egészen napjainkig.

600 nm-es Kelléktárunkban 35 000 cikk közül válogathatnak bérlőink.

1400 nm-es Bútortárunk pedig 5 000 cikket foglal magában.

Amennyiben szeretné megtekinteni teljes kínálatunkat – melyet weboldalunk nem tartalmaz, várjuk Önt telephelyünkön egy előzetes egyeztetést követően.

Email elérhetőségeink:

butortar@mtva.hu, jelmeztar@mtva.hu, kellektar@mtva.hu


A Szcenikai tárak rövid története

Az MTVA jelenlegi jelmez-, kellék-, és bútortára a 60-as, 70-es években kezdte el gyűjteni a készleteit. A nagyszámú TV filmhez, tévéjátékhoz, ifjúsági filmhez, szórakoztató műsorhoz vásárolt és készített jelmezeket, kellékeket, bútorokat megőrizve alakult ki a mai színes és nagy választékú készlet.

A népszerű TV filmekhez - mint például A fekete város, A Tenkes kapitánya, vagy az Abigél - neves jelmeztervezők tervezték a jelmezeket, amelyeket a tévé saját műhelyében készítettek el egészen 1999-ig. Táraink a Hold utcából 2000-ben költözött a Kunigunda útjára, míg végül 2008 novemberében beköltözött a jelenlegi tágas raktárbázisba.

A jelenlegi készleteink különlegességét és a cikkeink eszmei értékét növeli az egyedi tervezés és készítés. Valamint, hogy az egykor, és még a mai napig is népszerű filmekben, ezeket a bútorokat és kellékeket használták. A filmekhez készített jelmezeket pedig neves színészeink viselték.


Bútortár bemutatása

1400 nm-es bútortárunkban 5 000 cikk található. Weboldalunkon ezekből talál ízelítőt.

A teljes kínálatot a telephelyünkön tekintheti meg, egy előzetes egyeztetést követően.

Várjuk megkeresését az alábbi email címen: butortar@mtva.hu.