Ön mennyit tud Bartók Béláról?

Bartók Béla, a XX. század egyik legnagyobb zeneszerzője, zongoraművész, zenepedagógus és népzenekutató 140 esztendővel ezelőtt, 1881. március 25-én született.

2021.03.25 | olvasási idő: kb. 4 perc


A világhírű mesterrel kapcsolatban játékra invitáljuk Önöket. Tegyék próbára magukat, hogy mennyire ismerik Bartók Béla életét és munkásságát. Aki elolvasta kapcsolódó cikkünket, az biztosan könnyen megbirkózik a kérdésekkel. 

 

Borítókép: A Magyar Tudományos Akadémia Bartók Archívumában található eredeti, Bartók Béla feljegyzéseivel ellátott kotta. MTI Fotó: Lajos György, azonosító: MTI-FOTO-855091

További cikkek:

Építészből a Népművészet Mestere

A tíz éve elhunyt prímásra, népzenekutatóra és hegedűtanárra, Halmos Bélára emlékezünk, aki a magyarországi népzenei és táncházmozgalom egyik elindítója volt.

Az újjászületés ünnepére

A húsvét Jézus megváltóként való feltámadásának ünnepe, ugyanakkor egybeesik a tavasz eljövetelével, a természet évenkénti újjászületésével.

Kaszárnyából a színpadra

A 130 éve született, legendásan szép hangú Makay Margit 98 évet élt, és még 93 évesen is játszott. Korengedménnyel és szülői engedéllyel került tizenöt évesen a színiakadémiára, Jászai Mari „apródja” volt, és még színdarabot is írt és rendezett.

Háry János

1926. október 16-án tartották Kodály Zoltán „Háry János” című daljátékának ősbemutatóját az Operaházban.