A hó világnapjára

Január harmadik vasárnapja a Nemzetközi Síszövetség kezdeményezésére a hó világnapja. Tekintse meg téli sportokat bemutató képválogatásunkat!

Ünnepek és hétköznapok

2024.01.21 | olvasási idő: kb. 2 perc


Ha épp nem lapátolnunk kell a házunk elől, remek móka a havazás után játszani a csillogó csodában. Ropog a talpunk alatt, fehérbe öltözteti a tájat, csodásan szikrázik a téli napsütésben. Építhetünk belőle hóembert a gyerekekkel vagy csaphatunk egy pompás hógolyócsatát. Elő a szánkóval, síléccel!

A lapozgatóban látható fotók:

 1. Hódeszkával a Kékestetőn (MTI Fotó: Komka Péter)
 2. Hócsata a Gellérthegyen (MTI Fotó: Patkó Klári)
 3. Szánkózás Szegeden (MTI Fotó: Tóth Béla)
 4. Végre itt a téli szünet (MTI Fotó: Patkó Klári)
 5. A tó jegén Balatonlellénél (MTI Fotó)
 6. Jégkorong az iskola udvarán (MTI Fotó: Petrovits László)
 7. Lányok a szánkón (MTI Fotó: Vadas Ernő)
 8. Téli üdülés Sopronban (MTI Fotó: Bojár Sándor)
 9. Fakutyázók a Balatonon (MTI Fotó: Fehérváry Ferenc)
 10. Síelés Budapesten (MTI Fotó: Petrovits László)
 11. Hógolyózók a Mecsekben (MTI Fotó: Fehérváry Ferenc)
 12. A főváros lakói hóembert építenek (MTI Fotó: Bajkor József)

Borítókép: Szórakozás a téli Balatonon. Készítette: Fehérváry Ferenc, Tulajdonos: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-C__FF19690111021

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 326 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

95 éve kényeztet Hajdúszoboszló forró aranya

1925. október 26-án a Hajdúszoboszló határában végzett próbafúrás alkalmával, hangos robajjal óriási víztömeg tört föl és emelkedett 6 méter magasba.

Nagyáruházak egykor- a vásárlás fellegvárai

A plázák előfutárai voltak, a fogyasztás klasszikus jelképeivé váltak. A hányatott sorsú Corvin Áruház mozgólépcsőjével és partiteraszával, míg a Párisi Nagy Áruház - a későbbi Divatcsarnok - Lotz Károly freskóival és korcsolyapályájával is beírta nevét a hazai kereskedelem aranykönyvébe.

Első a szép beszédben

40 éve távozott Ráday Imre színész, rendező és tanár, aki az első hangosfilmek „snájdig úrifiújának” skatulyájából végül a színpadon szabadult.

Játsszanak velünk a magyar film napján!

A hazai filmművészet születését idén is rendhagyó programkínálattal ünneplik a közmédia csatornái. 121 éve mutatták be az első megrendezett, dramatizált jeleneteket tartalmazó mozgóképes alkotást, A táncz címmel. A jeles premier emlékére 2018 óta április 30-a a magyar film napja. Ezen a napon a Duna, a Duna World és az M5 kulturális csatorna is jelentős filmtörténeti darabokkal, régi és új kedvencekkel várja nézőit, az MTVA Archívum pedig játékra hívja Önöket!