Gépjárművek a rendszerváltás előtt

Negyven-ötven esztendeje – ha akarta, ha nem – mindenki jól ismerte az autótípusokat. Az ok egyszerű: kevés volt belőlük.

Kvíz

2021.06.23 | olvasási idő: kb. 3 perc


Idősebb olvasóinknak gyerekjáték lesz megválaszolni a kérdéseket, minden egyes gépkocsitípus számos régi történetet idéz majd fel bennük. A fiataloknak viszont nehezebb lesz kiválasztaniuk a helyes válaszokat, mert az elmúlt több mint harminc esztendőben az ország gépkocsiállománya lecserélődött. Három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Budapest, 1966. december 23. Trabant gépkocsik szakszervize. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Készítette: Urbán Nándor. Azonosító: MTI-FOTO-C_BAN19661223025

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 300 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

Regnum Marianum

Hetven esztendeje, 1951. szeptember 23-án robbantották fel a Városliget szélén álló Regnum Marianum-templomot.

95 éve született a Fekete Párduc, minden idők egyik legjobb kapusa

„Végtelenül szerencsés embernek tartom magam, akinek volt módja és lehetősége egy olyan csapatban játszani, amely a maga idejében négy és fél évig ült a világ tetején, s velünk volt egy egész nemzet határon belül és határon kívül.” Grosics Gyula

A legmagyarabb múzeum - svéd mintára

55 éve indult el a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum fejlesztése. Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma 63 hektáron mutatja be a magyar nyelvterület népi építészetét, kultúráját.

Zorán 80!

Generációtól függetlenül bárki fel tudna idézni egy-egy Zorán-slágert, így egy ország örülhet, amiért a zenélést választotta a villamosmérnöki hivatás helyett. 80. születésnapján köszöntjük Sztevanovity Zoránt!