Gépjárművek a rendszerváltás előtt

Negyven-ötven esztendeje – ha akarta, ha nem – mindenki jól ismerte az autótípusokat. Az ok egyszerű: kevés volt belőlük.

Kvíz

2021.06.23 | olvasási idő: kb. 3 perc


Idősebb olvasóinknak gyerekjáték lesz megválaszolni a kérdéseket, minden egyes gépkocsitípus számos régi történetet idéz majd fel bennük. A fiataloknak viszont nehezebb lesz kiválasztaniuk a helyes válaszokat, mert az elmúlt több mint harminc esztendőben az ország gépkocsiállománya lecserélődött. Három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Budapest, 1966. december 23. Trabant gépkocsik szakszervize. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Készítette: Urbán Nándor. Azonosító: MTI-FOTO-C_BAN19661223025

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 300 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

„… de amit én tudok, azt szeretném tudni”

75 éves lenne Dunai Tamás, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész.

"Mennyi mindent túléltünk...Janka meg én"

Ki ne ismerné őt? Kiváló humora és parádés szerepei az ország egyik legkedveltebb színésznői közé emelték. Köszöntsük ma, születésnapján Pásztor Erzsit!

Aki több mint ötven éve nekünk írja a dalt

Születésnapján köszöntjük a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zenészt-zeneszerzőt, Presser Gábort!

A fényképezés 185. születésnapjára

1839. január 7-én mutatták be a Francia Tudományos Akadémián a fényképezőgép elődjét, a dagerrotípiát. Ennek kapcsán néhány fotótörténeti érdekességet és emblematikus magyar művészképeket hoztunk önöknek.