Farsangi fánkozás

A farsangi időszak idén február 14-én ér véget. Ilyenkor több településen is télbúcsúztató ünnepeket tartanak, ahol a táncos mulatozás közben jókat esznek, isznak az odalátogatók. Étvágygerjesztőként tekintse meg képválogatásunkat!

Cikksorozat: Ünnepek és hétköznapok

2024.02.05
3 perc

A farsangoláshoz több népi hagyomány kapcsolódik, és az egyik legkedveltebb étele a farsangi fánk. Kevés olyan család van, ahol ilyenkor ne sütnének valamilyen fánkot. Lehet többféle pudinggal, lekvárral töltetleni, cukormázzal díszíteni, vagy csak hagyományosan lekvárral és porcukorral tálalni a puha, illatos, ínycsiklandozó kelt tésztás finomságot.

A lapozgatóban látható fotók:

1.Pampuskakészítés fortélyaira tanítják a bodonyi menyecskéket (MTI Fotó: Bereth Ferenc)

2.Gyerekek figyelik fánkot készítő nagymamájukat (MTI Fotó: Bereth Ferenc)

3.Szakácsnő ellenőrzi az ebédre készített fánkokat (MTI Fotó: Bürger Gertrúd)

4.Palóc népviseletbe öltözött lányok farsangi köszöntőt mondanak a legényeknek (MTI Fotó: Bereth Ferenc)

5.Habbal díszítik a család farsangi tortáját (MTI Fotó: Kácsor László)

6.Galgamácsai gyerekek fánkot esznek (MTI Fotó: Bereth Ferenc)

7.Farsangi fánk kóstolása (MTI Fotó: Bereth Ferenc)

8.Frissen sütött farsangi fánk (MTI Fotó: Bereth Ferenc)

Borítókép: Az unokák örömmel majszolják a nagymama frissen sütött szalagos fánkjait MTI Fotó Készítette: Bereth Ferenc, Tulajdonos: MTVA Sajtó-és Fotóarchívum Azonosító: MTI-FOTO-813511

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 326 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.