A farsangoláshoz több népi hagyomány kapcsolódik, és az egyik legkedveltebb étele a farsangi fánk. Kevés olyan család van, ahol ilyenkor ne sütnének valamilyen fánkot. Lehet többféle pudinggal, lekvárral töltetleni, cukormázzal díszíteni, vagy csak hagyományosan lekvárral és porcukorral tálalni a puha, illatos, ínycsiklandozó kelt tésztás finomságot.
A lapozgatóban látható fotók:
1.Pampuskakészítés fortélyaira tanítják a bodonyi menyecskéket (MTI Fotó: Bereth Ferenc)
2.Gyerekek figyelik fánkot készítő nagymamájukat (MTI Fotó: Bereth Ferenc)
3.Szakácsnő ellenőrzi az ebédre készített fánkokat (MTI Fotó: Bürger Gertrúd)
4.Palóc népviseletbe öltözött lányok farsangi köszöntőt mondanak a legényeknek (MTI Fotó: Bereth Ferenc)
5.Habbal díszítik a család farsangi tortáját (MTI Fotó: Kácsor László)
6.Galgamácsai gyerekek fánkot esznek (MTI Fotó: Bereth Ferenc)
7.Farsangi fánk kóstolása (MTI Fotó: Bereth Ferenc)
8.Frissen sütött farsangi fánk (MTI Fotó: Bereth Ferenc)
Borítókép: Az unokák örömmel majszolják a nagymama frissen sütött szalagos fánkjait MTI Fotó Készítette: Bereth Ferenc, Tulajdonos: MTVA Sajtó-és Fotóarchívum Azonosító: MTI-FOTO-813511
Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 326 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.