Várkonyi Zoltán KVÍZ

A Várkonyi-kínálat apropóján kvízjátékra hívjuk önöket. Tegyék próbára tudásukat (segítségért kattintsanak a 110 éves évfordulóra írt korábbi cikkünkre), és tudjanak meg még több érdekességet a legendás színész, rendező és színigazgató munkásságáról!

Kvíz

2024.02.26 | olvasási idő: kb. 1 perc


Várkonyi Zoltán legendás alakja színház- és filmművészetünknek. A sokoldalú tehetség emlékezetes rendezéseiből válogatva márciusban a Duna csatorna több filmjét is adásra tűzi, így nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva március 3-án az Egy magyar nábob, 10-én a Kárpáthy Zoltán, 17-én pedig A kőszívű ember fiai című örökzöld Jókai-adaptációkat láthatják újra nézőink, 24-én pedig az Egri csillagok című történelmi kalandfilm lesz műsoron. A közmédia izgalmas tavaszi műsorkínálatának a részét képezi a március 31-én ugyancsak a Dunán látható Keserű igazság című film, valamint a 25-én a Duna World csatornán vetített Fotó Háber című bűnügyi történet is. Várkonyi Zoltán szereplőként is feltűnik a Butaságom története (március 6-án a Duna World-ön), a Tökéletes férfi (március 8-án az M5-ön), A régi nyár (március 17-én a Dunán), valamint április 24-25-én a Duna World-ön sugárzott Az aranykesztyű lovagjai című filmekben.

Borítókép: Várkonyi Zoltán A kőszívű ember fiai című film forgatásán. MTI Fotó: Bojár Sándor. Azonosító: MTI-FOTO-848094

További cikkek:

A Hotel Forum és a modern Budapest születése

A pesti Duna-korzó új életre kelt az 1980-as években. Ennek fontos momentuma volt a Hotel Forum 1981. november 28-i - ma 40 éves - megnyitása.

95 éve született a Fekete Párduc, minden idők egyik legjobb kapusa

„Végtelenül szerencsés embernek tartom magam, akinek volt módja és lehetősége egy olyan csapatban játszani, amely a maga idejében négy és fél évig ült a világ tetején, s velünk volt egy egész nemzet határon belül és határon kívül.” Grosics Gyula

Múlt századi divat. Emlékeznek?

A divat állítólag ismétli magát. Valóban vannak visszatérő elemek, anyagok, szabásvonalak, amelyek időről időre fölbukkannak. Heti összeállításunkkal több évtizedet ölelünk föl kedvezve azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik szívesen idéznék föl, milyen volt a divat a XX. században.

A magyar humor mint életelixír

„Humorban nem ismerek tréfát”- szól a legendás humanista humorista-író, Karinthy Frigyes alapvetése. Nem véletlenül az ő születésnapját, június 25-ét választották a magyar humor napjának.