Várkonyi Zoltán KVÍZ

A Várkonyi-kínálat apropóján kvízjátékra hívjuk önöket. Tegyék próbára tudásukat (segítségért kattintsanak a 110 éves évfordulóra írt korábbi cikkünkre), és tudjanak meg még több érdekességet a legendás színész, rendező és színigazgató munkásságáról!

Kvíz

2024.02.26 | olvasási idő: kb. 1 perc


Várkonyi Zoltán legendás alakja színház- és filmművészetünknek. A sokoldalú tehetség emlékezetes rendezéseiből válogatva márciusban a Duna csatorna több filmjét is adásra tűzi, így nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva március 3-án az Egy magyar nábob, 10-én a Kárpáthy Zoltán, 17-én pedig A kőszívű ember fiai című örökzöld Jókai-adaptációkat láthatják újra nézőink, 24-én pedig az Egri csillagok című történelmi kalandfilm lesz műsoron. A közmédia izgalmas tavaszi műsorkínálatának a részét képezi a március 31-én ugyancsak a Dunán látható Keserű igazság című film, valamint a 25-én a Duna World csatornán vetített Fotó Háber című bűnügyi történet is. Várkonyi Zoltán szereplőként is feltűnik a Butaságom története (március 6-án a Duna World-ön), a Tökéletes férfi (március 8-án az M5-ön), A régi nyár (március 17-én a Dunán), valamint április 24-25-én a Duna World-ön sugárzott Az aranykesztyű lovagjai című filmekben.

Borítókép: Várkonyi Zoltán A kőszívű ember fiai című film forgatásán. MTI Fotó: Bojár Sándor. Azonosító: MTI-FOTO-848094

További cikkek:

Minden napra Örkény!

110 éve született a magyar groteszk nagymestere, aki mindig aktuális. A születésnapi hét minden egyes napján megidézi az MTVA Archívuma a magyar irodalom egyik legegyedibb hangú és stílusú szerzőjét, aki mindig nagyregényeket szeretett volna írni, mégis az egyperces novellákkal lett megkerülhetetlen igazodási pont.

Mennyire ismeri a magyar filmeket? Tesztelje tudását!

Április 30-án ünnepeljük a Magyar Film Napját. Az évforduló alkalmából tematikus kvízzel kedveskedünk olvasóinknak. Jó szórakozást kívánunk, és ne feledjék, a kvízben szereplő minden filmet megtekinthetik az elkövetkező napokban a közmédia csatornáin!

Galambos, Psota, Darvas, Sztankay

Kell még bármit mondanunk ilyen impozáns névsor mellé? Akinek a neveket olvasva nem jutna eszébe azonnal az M3.hu programjára kapcsolni, annak mutatjuk, milyen műsorokban láthatja a sztárokat ezen a héten.

Szemes Mari emlékezete – Médeiától a Csehov-paródiáig

A bársonyos hangú szenvedélyes színésznőre, a tragikusan korán eltávozott Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész Szemes Marira emlékezünk halálának 35. évfordulóján.