Nézzenek velünk Sztankay-filmeket!

Sztankay István idén töltené be 85. életévét. A feledhetetlen színművész és sármőr tiszteletére az m3.hu és a Mozgóképarchívum több filmmel is készül, nézzék csak!

Ünnepek és hétköznapok

2021.02.09 | olvasási idő: kb. 2 perc


Hétfőn a Holtodiglan című filmet tűzzük műsorra, melyben egy szerelmi háromszög résztvevőjeként láthatják viszont Sztankay Istvánt. Felesége (Bánsági Ildikó) megakarja öletni és mindezt a szeretője (Gáspár Sándor) közreműködésével kívánja véghez vinni. Megtörténik azonban az elképzelhetetlen, a két férfi összebarátkozik…

Szerdán a Dunakanyar című tévéjátékban, a rossz kedvét, egy kávéval enyhíteni kívánó férfi beszélgetésbe elegyedik a csinos pultosnővel. A két magányossá váló ember véletlenszerű találkozása révén, két párhuzamos életút rajzolódik ki szép lassan a kávézó falai közt. Karinthy Ferenc írásából Szinetár Miklós rendezésében láthatják Hámori Ildikó és Sztankay István jutalomjátékát.

Szombat este ismét egy címszerepben láthatják Sztankay Istvánt! Topaze-t, a csetlő-botló, de becsületes tanárt kirúgják az iskolából. Az életképtelen fiatalember szélhámosok közé keveredik s idővel maga is azzá válik. A további főszerepekben Moór Marianna és Inke László.

Vasárnap este egy Kaló Flórán történetéből készült tévéjátékot láthatnak Randevú éjfélkor címmel. Két férfi véletlenül egy helyen várja párját egy parkban, eközben szóba elegyednek és kendőzetlenül beszélnek egymásnak életükről, életfelfogásukról, feleségeikről. Olga és Stefánia, váratlanul, együtt közelednek feléjük, mert összetalálkoztak a park bejáratánál, s kiderült, gyerekkori ismerősök. A férjek elbújnak, s kihallgatják a nőket, akik rájuk panaszkodnak egymásnak. Sztankay István mellett Galambos Erzsi, Szemes Mari és Darvas Iván látható.

Tartsanak velünk és válogassanak kedvükre az m3.hu műsorai és a Mozgóképarchívum műsorai közül!

Borítókép:1964. május 11. Sztankay István, a Nemzeti Színház tagja. MTI Fotó: Keleti Éva Azonosító: MTI-FOTO-847218

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 286 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.
További cikkek:

„Ha egy dolog humoros, keresd benne az elrejtett igazságot!”

70 évvel a halála után is töretlenül népszerű, Shakespeare után a leggyakrabban játszott szerző G.B.Shaw. De nemcsak darabjairól volt híres: ő volt az egyik első vegetáriánus, meggyőződéses pacifista, és csak hosszas vonakodás után volt hajlandó átvenni irodalmi Nobel-díját.

Legnagyobb könyvtárunk útja a Budavári Palotáig

220 éve, 1802. november 25-én kelt Magyarország első nyilvános nemzeti közgyűjteménye és közintézménye, a mai nevén Országos Széchényi Könyvtár alapító okirata.

Az örökifjú komponista, akinek zenéje máig velünk van

Napjainkban sincs színházi évad legalább egy-két Fényes-operett nélkül. Minden idők legnépszerűbb magyar könnyűzenei komponistája majdnem a világhírnévig jutott, 45 színpadi művet, 131 filmzenét, és több mint 700 dalt hagyott az utókorra. Ma lenne 110 éves.

Ön mennyit tud Bartók Béláról?

Bartók Béla, a XX. század egyik legnagyobb zeneszerzője, zongoraművész, zenepedagógus és népzenekutató 140 esztendővel ezelőtt, 1881. március 25-én született.