Az első számítógépek és vírusok

Lapozható galériánkban felidézzük a kezdeteket, amikor a számítástechnikai eszközök még nem voltak a hétköznapjaink szerves részei, és legfeljebb a munkahelyeken találkoztunk velük. Amikor még nem zsebben hordtuk a „kütyüket” és nem jutottunk percenként friss információkhoz.

Múltidő

2023.11.10 | olvasási idő: kb. 1 perc


A lapozható galériában látható képek:

  1. Ellenőrzés a Videoton Fejlesztési Intézetben (MTI Fotó: Jászai Csaba)
  2. Számítógéphez kapcsolt terminálon dolgozik egy mérnök (MTI Fotó: Bisztray Károly)
  3. Számítógép műszaki dokumentációját tanulmányozza az egyik szakember (MTI Fotó: Bisztray Károly)
  4. Sikerrel vizsgázott az R-11-es számítógép (MTI Fotó: Hadas János)
  5. Új számítógépet ellenőriz egy munkás a Videoton gyárában (MTI Fotó: Szabó Imre)
  6. Számítógéppel végzik a lottószelvények tárgynyereményeinek sorsolását (MTI Fotó: E. Várkonyi Péter)
  7. Szoftver áruház nyílt Budapesten (MTI Fotó: Varga László)

 

Borítókép: 1968. augusztus 15. Lyukszalag vezérlésű számítógép. Készítette: Sziklai Dezső, Tulajdonos: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-C_SZI19680815006

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 327 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Éltető erőforrás a víz

A Nemzeti Fotótár tematikus kiállítása a Budapest 2019 Water Summit eseménysorozat kísérőprogramja. Ennek képeit hoztuk el az érdeklődőknek ebben a formában is.

Laboratórium helyett színpad

Általános iskolás korában a természettudomány, főleg a fizika és a kémia érdekelte. Mikroszkóppal vizsgálódott, eredetileg vegyésznek készült, de rádiót is épített. A közönség szerencséjére azonban felfigyeltek rá a rákosligeti templomi kórusban. Így indult a legendás énekes, Gregor József pályája, aki augusztus 8-án ünnepelné 80. születésnapját.

Telepódium: kacagjunk együtt!

A Telepódium című műsor évtizedek óta nevetteti a nézőket. Születésének nyomába eredünk, s ehhez kicsit messzebbről kell indulnunk a szórakoztató műfaj felfedezésére. Erre az útra invitáljuk olvasóinkat.

Máthé Erzsi emlékére

Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, nem utolsósorban pedig a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja csatlakozott az Égi társulathoz.