Szabó István - kvíz

A Szabó István-kínálat apropóján kvízjátékra hívjuk önöket. Tegyék próbára tudásukat, és tudjanak meg még több érdekességet a legendás rendező munkásságáról!

Kvíz

2024.03.28 | olvasási idő: kb. 3 perc


Szabó István a hazai és a nemzetközi filmművészet megkerülhetetlen alakja. Az ő munkássága előtt tisztelegve áprilisban a Duna műsorra tűzi egy-egy alkotását, vasárnap esténként. A rendező szívéhez legközelebb álló filmmel indítja a Duna a Magyar filmklasszikusok – Szabó István sorozatot április 7-én 21 órától az Apa című játékfilmmel. 14-én 21 órától az Oscar-díjra jelölt Bizalom című filmet láthatják, amelyet egy héttel később 21-én, szintén 21 órától az Oscar-díjat elnyerő Mephisto követ. A filmekhez jó szórakozást kívánunk, játsszanak velünk!

Borítókép: Szabó István a filmfelvevőgépnél. Készítette: Friedmann Endre, Tulajdonos:MTI Zrt. Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-847506

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 326 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Laboratórium helyett színpad

Általános iskolás korában a természettudomány, főleg a fizika és a kémia érdekelte. Mikroszkóppal vizsgálódott, eredetileg vegyésznek készült, de rádiót is épített. A közönség szerencséjére azonban felfigyeltek rá a rákosligeti templomi kórusban. Így indult a legendás énekes, Gregor József pályája, aki augusztus 8-án ünnepelné 80. születésnapját.

A lépcső aljától a halhatatlanságig

A ma 75 éves Szacsvay László egyesek szerint „ártatlan szemű harlequin”, míg mások szerint ragyogóan tehetséges karakterszínész. Az idén Páger Antal-díjjal jutalmazott színész már majd’ az összes neves elismerést begyűjtötte, és az sem véletlen, hogy 2021 óta a Halhatatlanok Társulatának is örökös tagja.

Isten Veled, Vicuska!

Az Archívum képes cikkével emlékezzünk Venczel Verára, és nézzük újra közösen A fekete várost vagy az Ida regényét a Mozgóképarchívumban! https://archivum.mtva.hu/m3/open

Húsvét – a kereszténység legnagyobb ünnepe

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, a legnagyobb keresztény ünnep. Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, s ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.