Szabó István - kvíz

A Szabó István-kínálat apropóján kvízjátékra hívjuk önöket. Tegyék próbára tudásukat, és tudjanak meg még több érdekességet a legendás rendező munkásságáról!

Kvíz

2024.03.28 | olvasási idő: kb. 3 perc


Szabó István a hazai és a nemzetközi filmművészet megkerülhetetlen alakja. Az ő munkássága előtt tisztelegve áprilisban a Duna műsorra tűzi egy-egy alkotását, vasárnap esténként. A rendező szívéhez legközelebb álló filmmel indítja a Duna a Magyar filmklasszikusok – Szabó István sorozatot április 7-én 21 órától az Apa című játékfilmmel. 14-én 21 órától az Oscar-díjra jelölt Bizalom című filmet láthatják, amelyet egy héttel később 21-én, szintén 21 órától az Oscar-díjat elnyerő Mephisto követ. A filmekhez jó szórakozást kívánunk, játsszanak velünk!

Borítókép: Szabó István a filmfelvevőgépnél. Készítette: Friedmann Endre, Tulajdonos:MTI Zrt. Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-847506

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 326 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

A Hotel Forum és a modern Budapest születése

A pesti Duna-korzó új életre kelt az 1980-as években. Ennek fontos momentuma volt a Hotel Forum 1981. november 28-i - ma 40 éves - megnyitása.

"A lényeg, hogy te tudjál szeretni"- ez volt Törőcsik Mari hitvallása

"Tudjátok, én képtelen vagyok szeretet nélkül élni. Minden áldott nap, amikor felkelek, arra gondolok, hogy mennyire csodálatos dolog az a rengeteg szeretet, amely engem körülvesz.”

Magyar nyelv napja - kvíz

A magyar nyelv napja alkalmából ezúttal egy szórakoztató kvízzel jelentkezünk, mellyel bárki próbára teheti tudását. Nézzék meg, önök ismerik-e, illetve jól ismerik-e az alábbi szavak jelentését. Vigyázat, a fotók illusztrációk, akár félrevezetők is lehetnek! Kezdhetjük?

Ferrari Violetta üstökösszerű pályafutása

Kilencven esztendeje született Ferrari Violetta Jászai Mari-díjas színésznő, akinek tíz éve volt arra, hogy örökre belopja magát a magyar férfiszívekbe.