10 érdekesség Somló Tamásról - kvíz

Ma lenne 75 éves a budapesti születésű énekes-zenész, ennek apropóján játékra invitáljuk Önöket. Ki mennyit tud Somló Tamásról?

Kvíz

2022.11.17 | olvasási idő: kb. 4 perc


A legendás zenész számos magyar művésszel dolgozott együtt az évek során, mégis a Locomotiv GT együttessel való munkássága a legkedveltebb és legismertebb. Az talán közismert, hogy kora gyermekkorától a zene érdekelte, de azt kevesebben tudják, hogy az Állami Artistaképző növendéke volt. További érdekességeket tudhat meg Somló Tamásról, aki a lenti kvízre kattint. A mai napon az MTVA Archívum m3.hu online csatornáján a retrock című sorozat Somló Tamásnak és az LGT együttesnek szentelt epizódjával emlékezik a művészre. Tartsanak velünk!

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 321 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Mindenki Matula bácsija, akiből véletlenül lett színész

115 éve született Bánhidi László színész. Lehet, hogy az ország Matulája ő volt, ám megannyi parádés szerepe mellett is érdemes egy pillanatra megállni.

Aki a hobbijából élt

28-szoros magyar bajnok, sportriporter és -diplomata, de mindenekelőtt szerető apa, aki legszívesebben a nagymarosi családi nyaralóban töltötte szabadidejét imádott családjával. 80 esztendős lenne Gyulai István.

„A hang a lelkünkben születik”

Sass Sylvia Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőt köszöntjük születésnapján, kinek varázslatos hangján az operairodalom legnagyobb szopránszerepei csendültek fel itthon és a világ legrangosabb operaszínpadain.

Évtizedek a nézők otthonában

Immár 29 éve, hogy Tamási Eszter, a valaha élt egyik legnépszerűbb bemondónő nincs köztünk. Rá és más népszerű tévés személyiségekre emlékezünk. (Videóval!)