10 érdekesség Somló Tamásról - kvíz

Ma lenne 75 éves a budapesti születésű énekes-zenész, ennek apropóján játékra invitáljuk Önöket. Ki mennyit tud Somló Tamásról?

Kvíz

2022.11.17 | olvasási idő: kb. 4 perc


A legendás zenész számos magyar művésszel dolgozott együtt az évek során, mégis a Locomotiv GT együttessel való munkássága a legkedveltebb és legismertebb. Az talán közismert, hogy kora gyermekkorától a zene érdekelte, de azt kevesebben tudják, hogy az Állami Artistaképző növendéke volt. További érdekességeket tudhat meg Somló Tamásról, aki a lenti kvízre kattint. A mai napon az MTVA Archívum m3.hu online csatornáján a retrock című sorozat Somló Tamásnak és az LGT együttesnek szentelt epizódjával emlékezik a művészre. Tartsanak velünk!

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 321 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Gobbi Hilda emlékére

A 110 éve született Gobbi Hildára a legnépszerűbb alakításairól készült fotógalériával emlékezünk.

Sportolóból sportvezető

Zongorázik, spanyol, angol, német és francia nyelven beszél, és finom kakaót készít az unokáinak a kétszeres olimpiai és világbajnok párbajtőrvívó, sportdiplomata, nagykövet, politikus, volt köztársasági elnök.

„Mégiscsak érdemes ilyen öregnek lenni!”

Csodagyerekként indult, a világ legnagyobb zenei színpadain játszott, majd karmesterpálcára cserélte a zongorát és a leghíresebb szimfonikus zenekarokat vezényelte. Születésnapján köszöntjük a Kossuth-díjas művészt, Vásáry Tamást.

Az elveszett filmcsillag

Születésnapja alkalmából elevenítjük fel a második világháború utáni időszak egyik kimagasló tehetségű színésznője, Bara Margit életét és munkásságát.