A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar online műsorai

Az MTVA, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar felvételei.

2020.04.01 | olvasási idő: kb. 5 perc


A Purcell Kórust és Orfeo Zenekart Vashegyi György, a régizene kiváló hazai ismerője és autentikus előadója hívta életre 1990-91-ben. Repertoárjuk alapját a Gesualdótól Mendelssohnig terjedő időszak szerzeményei adják. Állandó részvevői a Fertőd-Eszterházán rendezett fesztiváloknak és egyéb jelentős komolyzenei rendezvényeknek országszerte, továbbá számos meghívásnak tesznek eleget Európában. Rendszeresen együttműködnek neves hazai és külföldi zenekarokkal. 2014 óta a Versailles-i Barokk Zenei Központtal szoros együttműködésben a francia barokk különlegességeket mutatnak be és jelentek meg a nemzetközi szakmai sajtó elismerésével. A lejátszáshoz javasoljuk a Chrome böngésző használatát, valamint mobilról az összes zenemű a háttérből is hallgatható. Vannak olyan böngészők (Firefox, Safari) amelyek néma-üzemben indítják el a hanganyagot. Ez böngésző sajátosság.

Online műsorfüzet

G. Fr. Händel concertók
G. Fr. Händel: Messiás
G. Ph. Telemann: Der Tod Jesu
L. van Beethoven: C-dúr mise
L. van Beethoven: 4. B-dúr szimfónia Op. 60 és 4. G-dúr zongoraverseny Op. 58
Magyar és német barokk lutheránus egyházi zene 1690 körül - STRATTNER és BUXTEHUDE
  • G. Chr. STRATTNER: Aus der Tiefe rufe ich Herr, zu dir
  • D. BUXTEHUDE: Das neugeborne Kindelein BuxWV 13 és Befiehl dem Engel daβ er komm BuxWV 10
  • G. Chr. STRATTNER: Sehet doch, ihr Menschenkinder, 1692 
  • D. BUXTEHUDE: Herzlich lieb hab ich Dich, o Herr BuxWV 41
F. Mendelssohn-Bartholdy: Paulus: I-II. rész

Kapcsoljuk a Mátyás templomot
  • A. VIVALDI: g-moll Kyrie RV 587 és D-dúr Gloria RV 589
  • Fr. B. CONTI: Missa Sancti Pauli, 1715

Fotó: Purcell Kórus és Orfeo zenekar, © Raffay Zsófi

Kapcsolódó cikkek:

MÁV Szimfonikus Zenekar online elérhető műsorai

Az MTVA és a MÁV Szimfonikus Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

További cikkek:

Kirándulás a késő barokk építészet történetébe

90 éve született Gombos Éva, a külföldi karriert is befutott kiváló operaénekes

Különleges női művészsorsokat bemutató sorozatunkban Gombos Éva operaénekesre emlékezünk. A 90 éve született művész kivételes jelenség volt az operaszínpadon, emellett pedig nemzetközileg elismert zenepedagógusként is kiteljesedett.

A halhatatlan bariton

100 éve született a magyar opera egyik legkiválóbb baritonja, Melis György, akinek nemcsak énektudása, de színészi képességei is kiemelkedők voltak.

Tíz esztendeje némult el a bársonyos hang

Polgár László, a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Grammy-díjas előadóművész basszus szerepekben nyújtott emlékezetes alakítást, de a közönség tapsát tartotta a legszebb zenének. (Videóval! Polgár László és lányai éneklik Presser-Sztevanovity-Horváth: A padlás című musicalének népszerű betétdalát!)