„Mi nem akartunk felnőni…”

Állította a Markos-Nádas-Boncz trióról a ma 60 éves Nádas György, aki 56 éve van a pályán, első fellépésekor ugyanis mindössze négyéves volt. Az előadott dalt édesapja, Nádas Gábor zeneszerző írta, meg is mutatjuk!

Karakter

2022.04.30 | olvasási idő: kb. 2 perc


Nádas György édesapja slágerét énekli

Nádas György hídépítő mérnöknek készült, de mikor ráeszmélt, hogy ahhoz elengedhetetlen a matematika alapos ismerete, inkább a színművészeti főiskolára felvételizett. A második rostán azonban kiesett, később mégis a színpadon szórakoztathatta a közönséget.

Markos György és Nádas György (MTI Fotó: Wéber Lajos)

Elhíresült párosuk Markos Györggyel már mondhatni második generációs Markos-Nádas duó, ugyanis mindkettőjük édesapja, Alfonzo és a már említett Nádas Gábor is kiváló humorérzékkel rendelkezett. Az ifjabb generáció kezdetben a Woods nevű rockzenekarban zenélt együtt. Egy buszos utazáson kezdtek „ártatlan” humorizálásba, majd 1982-ben a Humorfesztiválon már első helyezést értek el.

Rádió Kabarészínház műsorának felvételén (MTI Fotó: Hámor Szabolcs)

A duó később Boncz Gézával trióvá egészült ki. Ahogyan Nádas György fogalmazott: „Boncz Géza olyan volt kettőnk között, mint a kovász, amitől érik a kenyér”. Rádiós és televíziós fellépéseikkel milliós rajongótábort szereztek maguknak. Ahogy Hofi Géza nélkül, úgy Markos-Nádas-Boncz nélkül is elképzelhetetlen volt egy szilveszteri műsor. 

Borítókép: Készül a szilveszteri rádiókabaré MTI Fotó. Készítette: Hámor Szabolcs

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Karinthy „Cini” 100!

A maga gyereke és az én gyerekem veri a mi gyerekünket, jellemezte kaotikus családi életét a zseniális író atya. A perpatvar szenvedő alanya a legkisebb Karinthy fiú, Ferenc volt.

Az elnyomottak szószólója

Kabay Barna Oscar-díjra jelölt filmrendezőnket köszöntjük 75. születésnapja alkalmából.

Múlt századi filmek 21. századi látványban? Lehetséges!

Ki ne látta volna még az 1966-ban forgatott, Fekete István regényéből készült sorozatot, a Tüskevárat? Generációk nőttek föl Tutajos, Bütyök és Matula bácsi kalandjain. Az eredeti filmkockák azonban mára az idő és a sok vetítés miatt koszosak, megviseltek lettek, s a manapság elvárt igényeket sem elégítik ki minőségben, részletgazdagságban.

"Zenebohóc szerettem volna lenni..."

...de színésznek született. Bársonyosan zengő mély hangjával, csodálatos színészi átváltozásaival, feledhetetlen humorával írta be magát a magyar színháztörténetbe. 85 éves lenne Sztankay István színművész, a Nemzet Színésze, akire gyermekei segítségével - sosem hallott sztorikkal - emlékezünk.