„Mi nem akartunk felnőni…”

Állította a Markos-Nádas-Boncz trióról a ma 60 éves Nádas György, aki 56 éve van a pályán, első fellépésekor ugyanis mindössze négyéves volt. Az előadott dalt édesapja, Nádas Gábor zeneszerző írta, meg is mutatjuk!

Karakter

2022.04.30 | olvasási idő: kb. 2 perc


Nádas György édesapja slágerét énekli

Nádas György hídépítő mérnöknek készült, de mikor ráeszmélt, hogy ahhoz elengedhetetlen a matematika alapos ismerete, inkább a színművészeti főiskolára felvételizett. A második rostán azonban kiesett, később mégis a színpadon szórakoztathatta a közönséget.

Markos György és Nádas György (MTI Fotó: Wéber Lajos)

Elhíresült párosuk Markos Györggyel már mondhatni második generációs Markos-Nádas duó, ugyanis mindkettőjük édesapja, Alfonzo és a már említett Nádas Gábor is kiváló humorérzékkel rendelkezett. Az ifjabb generáció kezdetben a Woods nevű rockzenekarban zenélt együtt. Egy buszos utazáson kezdtek „ártatlan” humorizálásba, majd 1982-ben a Humorfesztiválon már első helyezést értek el.

Rádió Kabarészínház műsorának felvételén (MTI Fotó: Hámor Szabolcs)

A duó később Boncz Gézával trióvá egészült ki. Ahogyan Nádas György fogalmazott: „Boncz Géza olyan volt kettőnk között, mint a kovász, amitől érik a kenyér”. Rádiós és televíziós fellépéseikkel milliós rajongótábort szereztek maguknak. Ahogy Hofi Géza nélkül, úgy Markos-Nádas-Boncz nélkül is elképzelhetetlen volt egy szilveszteri műsor. 

Borítókép: Készül a szilveszteri rádiókabaré MTI Fotó. Készítette: Hámor Szabolcs

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Ötven éve dübörög a „Ringasd el magad”

A Déry Tibor azonos című kisregényéből készült musical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról ősbemutatója 1973. március 2-án volt a Vígszínházban.

“Hej, ha ezt az én galambocskám megérhette volna…”

Szemes Mariról az emlékezetes Csehov-paródia fent említett szállóigéje jut eszünkbe, de emellett sokszínű tehetség volt. Ugyanolyan jól álltak neki a komolyabb, mint a humoros szerepek. Ma lenne 90 éves.

"Semmi máshoz nem értek, csak a színházhoz"

Lehoczky Zsuzsa színésznőnek élete a színház. S mivel a színház örök, ő maga is az. Boldog születésnapot a nyughatatlan, csodálatos hangú, ezerarcú énekes-színésznőnek!

Az ember, aki táviratban gúnyolta ki Sztálint

Ezen a napon született Királyhegyi Pál író, akit a humor átsegített a nehéz pillanatokon.