MÜSZI, FOKA és a többiek - KVÍZ!

Mindenkinek ismerős, akár évtizedek óta velünk élő mozaikszavak. De vajon tudjuk, hogyan szólnak kibontva?

Kvíz

2022.04.02 | olvasási idő: kb. 3 perc


Számos mozaikszó él tovább a köztudatban, miközben egy vállalat vagy társulás, amit takart, már rég a múlt homályába vész. Próbálják ki tudásukat, vajon emlékeznek még ezekre a fura kifejezésekre? Vagy ki tudják találni őket?  Tudásuk felmérése után érdekes történeteket találnak egyéb mozaikszavaink keletkezéséről cikkünkben

További cikkek:

Az élet szerelmese

Születésének 75. évfordulóján emlékezünk a Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészre, Oszter Sándorra, akit betyárként ismert meg az ország, de volt gyártulajdonos és autóversenyző is.

Minden napra Örkény!

110 éve született a magyar groteszk nagymestere, aki mindig aktuális. A születésnapi hét minden egyes napján megidézi az MTVA Archívuma a magyar irodalom egyik legegyedibb hangú és stílusú szerzőjét, aki mindig nagyregényeket szeretett volna írni, mégis az egyperces novellákkal lett megkerülhetetlen igazodási pont.

Akit a közönség mindenért kárpótolt

A mindig derűs, kiváló humorú színész-komikára, a Jászai Mari-díjas érdemes művész Csala Zsuzsára emlékezünk halálának 10. évfordulóján.

Szabó Gyulára emlékezünk

SKICC című rovatunkban ezentúl a Nemzeti Archívum legrégebbi gyűjteményi egysége, a Sajtóarchívum anyagait olvashatják sok-sok érdekességgel. Ezúttal a 10 éve elhunyt Szabó Gyulára emlékezünk.