Kukori és Kotkoda - kvíz

Kukori és Kotkoda nemcsak a baromfiudvaron csipegették a magokat, hanem a televízió képernyőjén is feltűntek. A gyerekek azonnal a szívükbe zárták a kapirgáló mesefigurákat.

Kvíz

2021.09.02 | olvasási idő: kb. 3 perc


A közeljövőben a Magyar Posta sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsát ki Weisenburger István grafikusművész terveivel. Mi egy kvízt állítottunk össze ebből az alkalomból. Ön is tehet egy próbát, hogy mennyire emlékszik a sorozatra. Ezúttal is három lehetséges válasz közül kell kiválasztania a megfelelőt.

Borítókép: Kotkoda és Kukori a rajzfilmsorozat egyik jelenetében. Tulajdonos: MTVA Fotóarchívum. Azonosító: MTI-FOTO-864236

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 303 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

További cikkek:

A pillangókisasszony

„A víz az nekem dalol, és mindig úgy dalol, ahogy én akarom…” mesélte egy interjúban Székely Éva, az egykori olimpiai bajnok mellúszó.

Kisfarsang ideje Katalinig tart

Szent Mihály napjával kezdődik a borszűrés és az őszi lakodalmas időszak

Szépművészeti Múzeum

1906. december 6-án nyitotta meg kapuit a Szépművészeti Múzeum, a Hősök tere így vált teljessé a már elkészült Műcsarnokkal és a Millenniumi emlékművel.

A szobrászművész, akinek az anyagok feltárták titkaikat

Búza Barna keze alá engedelmesen simult a kő, a bronz, a fa. 1970-ben diófából faragott egyházművészeti szobraiért VI. Pál pápa művészeti emlékérmet adományozott neki.