Játsszanak velünk a színházi világnapon!

1961 óta március 27-én ünnepeljük a színházi világnapot. Büszkén a magyar színjátszás gazdag hagyományaira és a magyar színművészet kiemelkedő alakjaira, ez alkalommal közös játékos ünneplésre invitáljuk Önöket.

Kvíz

2021.03.27 | olvasási idő: kb. 2 perc


A színházi világnap alkalmából szórakoztató kvízt hoztunk Önöknek, amellyel bárki próbára teheti magát, mennyit tud a leghíresebb magyar színészek szerepeiről vagy éppen magánéletéről. Aki kevésbé járatos a témában, az is bátran elkezdheti, ígérjük, érdekes dolgokat tudhat meg a játék végére. Vágjunk hát bele!

Budapest, 1965. április 7. Járókelők az esti kivilágítású Nemzeti Színház ideiglenes játszóhelye előtt a Nemzeti Színház épületénél, a Nagymező utca 22-24. szám alatt. Azonosító: MTI-FOTO-F__KK19650407043, MTI Fotó: Kovács Gyula

További cikkek:

1956 emlékezete

Különleges képgalériával emlékezünk 1956 hőseire, az egykori események helyszíneit akkor és most megmutatva. Tartsanak velünk!

A magyar úszás napja

Az úszás az ókori görögöknél a műveltség fokmérője volt, ma egyszerre sport, kikapcsolódás, edzés, és az egészség megőrzésének egyik legjobb módja.

A légpasszok új otthona

45 éve nyitotta meg kapuit a Komjádi uszoda, melynek történetét és névadójának pályáját idézzük föl.

Julius Caesar és a szökőnap

Köztudott a négyévenkénti február végi plusz nap beiktatásának oka, az azonban már kevéssé ismert, hogy ez a toldás nem is február 29-re esik. Hogy jön ehhez Julius Caesar? Cikkünkből minden kiderül.