Játsszanak velünk a színházi világnapon!

1961 óta március 27-én ünnepeljük a színházi világnapot. Büszkén a magyar színjátszás gazdag hagyományaira és a magyar színművészet kiemelkedő alakjaira, ez alkalommal közös játékos ünneplésre invitáljuk Önöket.

Kvíz

2021.03.27 | olvasási idő: kb. 2 perc


A színházi világnap alkalmából szórakoztató kvízt hoztunk Önöknek, amellyel bárki próbára teheti magát, mennyit tud a leghíresebb magyar színészek szerepeiről vagy éppen magánéletéről. Aki kevésbé járatos a témában, az is bátran elkezdheti, ígérjük, érdekes dolgokat tudhat meg a játék végére. Vágjunk hát bele!

Budapest, 1965. április 7. Járókelők az esti kivilágítású Nemzeti Színház ideiglenes játszóhelye előtt a Nemzeti Színház épületénél, a Nagymező utca 22-24. szám alatt. Azonosító: MTI-FOTO-F__KK19650407043, MTI Fotó: Kovács Gyula

További cikkek:

A Margit-sziget dallamos vize

A Margit-szigeti zenélő kút felújítva csalogatja dallamaival a látogatókat. A mintájául szolgáló marosvásárhelyi Bodor-kút idén lenne kétszáz éves.

Akinek a stílusérzék volt a legerősebb képessége

Nyolcvan éve született a klasszikus kabarék nagy nevettetője, Schütz Ila, aki így vallott magáról: „A látszat ellenére nem komika, hanem született tragika vagyok”.

Ünnepeljék velünk Galambos Erzsi születésnapját!

Kisgyermekként szinte a színházban "élt", így aztán nem csoda, hogy pályafutása mesés lett. E mesés pályafutás legfontosabb állomásait idézzük fel, és persze bemutatjuk, mely műsorokkal köszöntjük a művésznőt a december 5-én tartandó születésnapja alkalmából.

Beteljesült álom töltött káposztával

„Hajózok az életben, úton vagyok a bennem rejlő optimizmussal, életszeretettel, igazságérzettel. Ezért sem szeretem a volt szót, inkább mindig az érdekel, mi lesz, mi vár rám.” Így vallott az élethez való viszonyáról a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bánsági Ildikó, akit születésnapján köszöntünk.