Játsszanak velünk a színházi világnapon!

1961 óta március 27-én ünnepeljük a színházi világnapot. Büszkén a magyar színjátszás gazdag hagyományaira és a magyar színművészet kiemelkedő alakjaira, ez alkalommal közös játékos ünneplésre invitáljuk Önöket.

Kvíz

2021.03.27 | olvasási idő: kb. 2 perc


A színházi világnap alkalmából szórakoztató kvízt hoztunk Önöknek, amellyel bárki próbára teheti magát, mennyit tud a leghíresebb magyar színészek szerepeiről vagy éppen magánéletéről. Aki kevésbé járatos a témában, az is bátran elkezdheti, ígérjük, érdekes dolgokat tudhat meg a játék végére. Vágjunk hát bele!

Budapest, 1965. április 7. Járókelők az esti kivilágítású Nemzeti Színház ideiglenes játszóhelye előtt a Nemzeti Színház épületénél, a Nagymező utca 22-24. szám alatt. Azonosító: MTI-FOTO-F__KK19650407043, MTI Fotó: Kovács Gyula

További cikkek:

„A színészet számomra az egyetlen létforma”

Már főiskolásként színházi szerződése volt, több mint öt évtizedes pályafutása azóta is töretlen. Felejthetetlen alakítások százait, és több könyvet is maga mögött tudhat a 80. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas színművész, Szilágyi Tibor.

Bob herceg filmen

Huszka Jenő operettjének 1972-es tévéfilmváltozata évtizedek óta a közönség egyik kedvence. Keleti Márton rendezésében karácsonykor mutatták be először a Magyar Televízióban, idén UHD-felbontásban láthatják az m3 online csatornán december 30-án. Jó szórakozást kívánunk!

Moliére-től a kabaréig

95 éve született a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész Körmendi János, akire a nagyközönség elsősorban mint nagy nevettetőre emlékszik.

Nem kívánt vacsorától a világhírig

Zajtalan gyufa, dinamó, porlasztó, holográfia, torziós inga, golyóstoll, Ford T-modell alkatrészei, bűvös kocka, C-vitamin, a számítógépek működési elve… ez a sok találmány mind magyar feltalálók nevéhez köthető.