Huszárik Zoltán-kvíz

Huszárik Zoltánt leginkább a Szindbád alkotójaként ismerjük, de számos érdekesség kiderül a Kossuth-díjas filmrendezőről, akiről a Duna Médiaszolgáltató és az MTVA közös alapítású, hagyományteremtő szándékú filmes díjjal is megemlékezik. Tartsanak velünk, töltsék ki kvízünket!

Kvíz

2023.06.12 | olvasási idő: kb. 4 perc


A rendező életéről ide kattintva tudhatnak meg többet. 

Borítókép: Részlet a Szindbád című filmből (Rendezte: Huszárik Zoltán)

További cikkek:

130 éves a Feszty-körkép

SKICC című rovatunkban ezentúl a Nemzeti Archívum legrégebbi gyűjteményi egysége, a Sajtóarchívum anyagait olvashatják sok-sok érdekességgel. Ezúttal a Feszty-körkép készítésére emlékezünk.

Ön mennyit tud Gesztesi Károlyról?

Gesztesi Károly viccesen „száztíz kiló színhúsként” jellemezte magát. Számos érdekesség kiderül a kiváló humorú és utánozhatatlan orgánumú színészről, ha velünk tartanak és kitöltik szórakoztató kvízünket születésének 60. évfordulója alkalmából.

128 éves az újkori olimpia

A Nemzeti Archívum olimpia történetét bemutató galériája

Július 26-tól rendezik meg a XXXIII. nyári olimpiai játékokat Párizsban, amelyre minden korábbinál sokoldalúbb és részletesebb műsorfolyammal készül a közmédia. Az M4 Sporton már július 24-én délután megkezdődik az olimpia a futballtorna első mérkőzéseivel, másnap pedig már a női kézilabdázók is bekapcsolódnak – a női válogatott első összecsapása épp a rendező franciák elleni lesz július 25-én csütörtökön, este 7 órától. Pénteken este 19:30-kor jön a várva várt megnyitó ünnepség, amit ezúttal nemcsak egy stadionban, hanem a Szajna hat kilométeres hosszán rendeznek meg.

A Tisza szabályozása

A Tisza nem csak a Duna leghosszabb mellékfolyója, egyben Magyarország nemzeti folyama is, mely 962 kilométeres hosszának nagyobb részét hazánk területén kanyarogja végig. Évszázadokig ez az olykor kiszámíthatatlannak tűnő kanyargósság volt a gondok forrása.