Ön mennyit tud Gesztesi Károlyról?

Gesztesi Károly viccesen „száztíz kiló színhúsként” jellemezte magát. Számos érdekesség kiderül a kiváló humorú és utánozhatatlan orgánumú színészről, ha velünk tartanak és kitöltik szórakoztató kvízünket születésének 60. évfordulója alkalmából.

Kvíz

2023.04.16 | olvasási idő: kb. 4 perc


A sokrétű tehetség, aki humoráról és fáradhatatlanságáról volt híres, arra a kérdésre, hogy a filmezést vagy a színházat szereti-e jobban, így felelt egyszer: „Szerencsére nem kell a kettő között választani, az egyik nem szorítja ki a másikat. A filmet jobban szeretem, mert a színházzal ellentétben az megmarad.” Még jó néhány érdekességet tudhatnak meg Gesztesi Károlyról, ha a lenti kvízre kattintanak. A színész alakításaival az MTVA Archívum weboldalán a Televízióműsorok menüpont alatt a Kis Romulusz, illetve az Egy csésze fekete című sorozatokban találkozhatnak. 

Borítókép: Gesztesi Károly színész MTI Fotó, Készítette: Zih Zsolt Tulajdonos: MTI Rt. Fotóarchívum: MTI-FOTO- 355384

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 324 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

A született televíziós

A ma 90 éves riporterlegenda, Vitray Tamás egyszer így vallott a kezdetekről: „a magyar televíziózás is akkor jött világra, amikor én televíziósként megszülettem. Ikrek vagyunk.” Pályáját áttekintve köszöntjük a Magyar Televízió örökös tagját.

Az elefántok világnapja

A ma élő legnagyobb szárazföldi állatokért szinte mindenki rajong. Tíz évvel ezelőtt azért indult útjára a címadó kezdeményezés, hogy felhívja a figyelmet az illegális elefántcsont-kereskedelem miatt a kipusztulás szélére került afrikai és ázsiai elefántpopuláció megmentésére. Alábbi lapozgatós képgalériánk róluk szól.

Tíz dolog, amit nem tudott kedvenc magyar meséiről

A magyar animációk, bábfilmek és mesefilmek közmondásosan jók. Első Oscar-díjunkat például Rofusz Ferenc A légy című rajzfilmje hódította el animációs rövidfilm kategóriában, de nem kell ilyen magasra tennünk a lécet ahhoz, hogy jól szórakozzunk. Néhány érdekességgel készültünk, amiket valószínűleg csak kevesen tudnak a legnagyobb magyar kedvencekről vagy alkotóikról.

Kukori és Kotkoda - kvíz

Kukori és Kotkoda nemcsak a baromfiudvaron csipegették a magokat, hanem a televízió képernyőjén is feltűntek. A gyerekek azonnal a szívükbe zárták a kapirgáló mesefigurákat.