Ön mennyit tud Gesztesi Károlyról?

Gesztesi Károly viccesen „száztíz kiló színhúsként” jellemezte magát. Számos érdekesség kiderül a kiváló humorú és utánozhatatlan orgánumú színészről, ha velünk tartanak és kitöltik szórakoztató kvízünket születésének 60. évfordulója alkalmából.

Kvíz

2023.04.16 | olvasási idő: kb. 4 perc


A sokrétű tehetség, aki humoráról és fáradhatatlanságáról volt híres, arra a kérdésre, hogy a filmezést vagy a színházat szereti-e jobban, így felelt egyszer: „Szerencsére nem kell a kettő között választani, az egyik nem szorítja ki a másikat. A filmet jobban szeretem, mert a színházzal ellentétben az megmarad.” Még jó néhány érdekességet tudhatnak meg Gesztesi Károlyról, ha a lenti kvízre kattintanak. A színész alakításaival az MTVA Archívum weboldalán a Televízióműsorok menüpont alatt a Kis Romulusz, illetve az Egy csésze fekete című sorozatokban találkozhatnak. 

Borítókép: Gesztesi Károly színész MTI Fotó, Készítette: Zih Zsolt Tulajdonos: MTI Rt. Fotóarchívum: MTI-FOTO- 355384

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 324 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Kaszkadőr nélkül… Koncz Gábor 85!

Koncz Gábort születésnapján az MTVA Archívum filmekkel és portrébeszélgetéssel is köszönti (a részleteket lásd: cikkünk végén), miközben érdekességeket is megemlítünk a közvetlen, szenvedélyes és csibészes színész életéből és pályájából.

Nemzetközi Duna-nap

A Duna a Kárpát-medence „ütőere”, a legnemzetközibb folyó: tíz országon halad keresztül. A nemzetközi Duna-napon megmutatjuk, miért és mennyire szeretjük.

Magyar sikerek az Arany Pálma árnyékában: 75 éves a Cannes-i Filmfesztivál

A francia Riviéra Azúr-partján először 1946 őszén rendezték meg a legendás filmes seregszemlét. 1939-ben indult volna, a mozgóképet feltaláló egyik Lumière fivér, Louis elnökletével, ha nem tör ki pont a tervezett megnyitó napján a második világháború. Idézzünk fel néhány emlékezetes magyar sikert a Nemzeti Fotótár filmtörténeti pillanatképeivel!

Böjt nálunk és a nagyvilágban

Összhangban a kultúrák és vallások