Galambos, Psota, Darvas, Sztankay

Kell még bármit mondanunk ilyen impozáns névsor mellé? Akinek a neveket olvasva nem jutna eszébe azonnal az M3.hu programjára kapcsolni, annak mutatjuk, milyen műsorokban láthatja a sztárokat ezen a héten.

2019.06.24


Az 1982-ben bemutatott 78-as körzet című sorozat (rendező Palásthy György) főszereplői Schütz Ila, Sztankay István, de felvonul a korabeli színésztársadalom színe-java. A teljesség igénye nélkül: Bitskey Tibor, Körmendi János, Balázs Péter, Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Turay Ida, Tordy Géza, Fónay Márta, Székhelyi József, Almási Éva, Benkő Gyula és még hosszan sorolhatnánk azok nevét, akik kisebb-nagyobb szerepekben megjelennek az egyes epizódokban.  A 78-as körzet egy fiktív lakóközösség életét, változásait, problémáit és megoldásait mutatja be, melyekkel akár mi is találkozhatunk hasonló helyzetben. Az 1982-ben készült sorozatból kirajzolódik egy nagyon más korszak, amelynek bizonyos vonásaiban azért mégiscsak a mindennapjainkra, az univerzális emberi kérdésekre, napjainkban is felmerülő problémákra ismerhetünk. Kikacsintás a '80-as évekből, finom iróniával, sok humorral és kevés szódával.

Szívtiprók és egy díva izgalmas kalandjai elevenednek meg A játszma című filmsorozatban. Ellenséges NSZK ügynökök (a rosszfiút is ellenállhatatlanul hozó Darvas Iván és Sztankay István) és egy magyar kémelhárító tiszt (Juhász Jácint) játszmájába bonyolódik a Galambos Erzsi által érzékenyen és bravúrosan megformált könyvtárosnő. A magyar hadititkok, híradástechnikai eredmények a célpont, s ahogy ez lenni szokott a kémtörténetekben, mindenki igyekszik a saját oldalára állítani a csinos hősnőt. Bár manapság a filmektől talán magasabb fordulatszámot és pörgőbb cselekményt szoktunk meg, a retró hangulat, a fényképezés és a remek alakítások miatt mindenképpen érdemes megnézni a sorozatot.


Olga és az NSZK kémek, azaz Galambos Erzsi, Darvas Iván és Sztankay István

Ugyanez a trió - Sztankay István, Galambos Erzsi és Darvas Iván - Szemes Marival kiegészülve látható a Randevú éjfélkor című filmben, melynek forgatásán a Margitszigeten éjszakákat beszélgettek át a színészek. Ezekből a beszélgetésekből, pillanatokból is született ez a könnyű nyáresti komédia, mely felfrissít bennünket a meleg nyári estéken. Házaspárok és problémáik, féltékenységi őrület és bosszú, na meg az asszonyi pletyka egy csipetnyi humorral és iróniával fűszerezve áll a történet középpontjában.


Jelenet a Randevú éjfélkor című filmből, balról jobbra: Szemes Mari, Darvas Iván, Sztankay István, Galambos Erzsi

Igazi csemege Galambos Erzsi rajongóinak ez a hét, hiszen a komédiák és kémjátszmák mellett a Mestersége színész sorozatban is találkozhatnak vele. Ugyanígy Psota Irénnel, akinek főszereplésével a beszélgetésen kívül pénteken több műsor (A művésznő hintaja, Kocsonya Mihály házassága, Gertrud, a nevelőnő, avagy a boldogság jutalma) látható.

Sztárparádé és valódi szórakozás várja tehát a héten a nézőket, frissüljenek föl az M3.hu műsorával!

További cikkek:

Jedlik Ányos – egy delejező ember

A bencés rendi szerzetes nevéhez fűződik többek között a villámdelejes forgony (elektromotor), az egysarki villanyindító (unipoláris gép), a csöves villámfeszítő (feszültségsokszorozó generátor) és a savanyavízi készület (szikvízgyártó berendezés) felfedezése, továbbfejlesztése és elkészítése.

Magyar siker a Wall Streeten

730 forint volt a belépő ára…

Híd az országok között

1895. szeptember 28-án avatták fel az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária Valéria hidat. Az Árpád-korban a királyi székhelyet rév kötötte össze a folyó túloldalával. Az első állandó, cölöpökön álló hidat 1585-ben a törökök építették.

34. Eucharisztikus Világkongresszus (Budapest, 1938. május 25–május 29.)

2021 szeptemberében a magyar főváros második alkalommal ad otthont a kongresszusnak. A 2020 őszéről a világjárvány miatt elhalasztott 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. Sajtóarchívumi összeállításunkban a több mint nyolcvan esztendeje történtekre emlékezünk.