60 éves lenne a nők kedvence

A ’80-as évek szívtiprója különleges, rekedtes énekhangjával hódított. A lányok szinte üldözték a szerelmükkel, a nevét sikították, amikor meglátták a színpadon.

Karakter

2022.05.29 | olvasási idő: kb. 1 perc


1962. május 29-én született Dunaújvárosban Jeszenszky Béla Tibor, művésznevén Flipper Öcsi. Gyerekkorától zenélt, dobolni és csellózni tanult, mégis fizikusnak készült, miután felvették az ELTE-re. A zene szeretete azonban nem hagyta nyugodni, és Szikora Róbert kiválása után 1982-ben csatlakozott a Hungária együtteshez. Miután a zenekar feloszlott, a Dolly Roll zenész-énekesként olyan slágereket énekelt, mint a Ciao Marina, az Arrivederci Amore, a Gina, a bestia vagy a Bossanova senorita. Négy évvel később zenésztársával, Kisszabó Gáborral saját zenekart alapítottak Step néven. 

Öcsinek három szólólemeze jelent meg régi és új slágerekkel. Féltestvére, Marót Viki a Nova Kultúr Zenekar énekesnője. Rajongójától született fia, Tamás csak felnőttként tudta meg, hogy a dalszerző az édesapja, sohasem találkoztak.

A Dolly Roll énekeseként (MTI fotó: Pintér Márta)

A mindig elegáns, lehengerlő stílusú énekes úriemberként bánt a nőkkel, házassága széthullása után a magánéletét azonban mégsem tudta rendbe rakni. Hiába imádott énekelni és szórakoztatni, önpusztító élete tragikus véget ért. 46 évesen, 2008-ban hunyt el.

BORÍTÓKÉP: A Step együttes frontembereként MTI fotó: Antall Péter, Tulajdonos: MTI Zrt. Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-CTONI19871210007

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Makovecz Imre, a magyar organikus építészeti iskola megteremtője

Minden alkotásával arról vallott, hogy az épületek különös lények. Házainak arca, szeme van. „Kezdettől azt az egy épületet szerettem volna megépíteni, amely az emberiség kezdete előtt már állt” – mondta el egy alkalommal.

„Állítsátok meg a Földet, le akarok szállni róla”

Harminc éve távozott a színészóriás, aki a humort mindennél komolyabban vette. Bár a közönség elsősorban mint mulattatót szerette, drámai és énektehetsége is emlékezetes.

Ezredévi kiállítás és a kontinens első földalatti vasútja

1896. május 2-án nyílt meg Budapesten a magyar honfoglalás ezeréves évfordulójának megünneplésére a millenniumi kiállítás, és ugyanezen a napon indult meg a rendszeres forgalom Európa (London után) második és a kontinens első földalatti vasútján.

Galambos, Psota, Darvas, Sztankay

Kell még bármit mondanunk ilyen impozáns névsor mellé? Akinek a neveket olvasva nem jutna eszébe azonnal az M3.hu programjára kapcsolni, annak mutatjuk, milyen műsorokban láthatja a sztárokat ezen a héten.