60 éves lenne a nők kedvence

A ’80-as évek szívtiprója különleges, rekedtes énekhangjával hódított. A lányok szinte üldözték a szerelmükkel, a nevét sikították, amikor meglátták a színpadon.

Karakter

2022.05.29 | olvasási idő: kb. 1 perc


1962. május 29-én született Dunaújvárosban Jeszenszky Béla Tibor, művésznevén Flipper Öcsi. Gyerekkorától zenélt, dobolni és csellózni tanult, mégis fizikusnak készült, miután felvették az ELTE-re. A zene szeretete azonban nem hagyta nyugodni, és Szikora Róbert kiválása után 1982-ben csatlakozott a Hungária együtteshez. Miután a zenekar feloszlott, a Dolly Roll zenész-énekesként olyan slágereket énekelt, mint a Ciao Marina, az Arrivederci Amore, a Gina, a bestia vagy a Bossanova senorita. Négy évvel később zenésztársával, Kisszabó Gáborral saját zenekart alapítottak Step néven. 

Öcsinek három szólólemeze jelent meg régi és új slágerekkel. Féltestvére, Marót Viki a Nova Kultúr Zenekar énekesnője. Rajongójától született fia, Tamás csak felnőttként tudta meg, hogy a dalszerző az édesapja, sohasem találkoztak.

A Dolly Roll énekeseként (MTI fotó: Pintér Márta)

A mindig elegáns, lehengerlő stílusú énekes úriemberként bánt a nőkkel, házassága széthullása után a magánéletét azonban mégsem tudta rendbe rakni. Hiába imádott énekelni és szórakoztatni, önpusztító élete tragikus véget ért. 46 évesen, 2008-ban hunyt el.

BORÍTÓKÉP: A Step együttes frontembereként MTI fotó: Antall Péter, Tulajdonos: MTI Zrt. Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-CTONI19871210007

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

„A legnagyobb szerelmem a szakmám”

95 éve született a különleges orgánumú, jellegzetes karakterű, szenvedélyes és utánozhatatlan színművész, aki több mint száz színpadi darabban, számtalan filmben és tévéjátékban alkotott maradandót.

„Egy tüzes magyar szív” emlékére

110 éve született a „piruettek királynője”, Rökk Marika, aki a 20. századi szórakoztatóipar egyik legsokoldalúbb művésze volt – színpadon és mozgóképen egyaránt.

MÜSZI, ÁPISZ, ÁFÉSZ, IBUSZ és a többiek

Csak néhány azok közül a mozaikszók közül, amelyeket pár évtizede mindenki használt, de pontos jelentésükkel nem mindenki volt vagy van tisztában. A teljesség igénye nélkül ezekből hoztunk rövid válogatást, a kattintható fotók a hozzájuk tartozó információkkal pedig segítenek még pontosabban felidézni a korszak hangulatát.

„Nem tudnék létezni, ha nem játszhatnék”

Ma is rengetegen rajonganak a kellemes orgánumú, sármos, 75. születésnapját ünneplő Lukács Sándorért, akit az m3.hu műsorválogatással is köszönt.