60 éves lenne a nők kedvence

A ’80-as évek szívtiprója különleges, rekedtes énekhangjával hódított. A lányok szinte üldözték a szerelmükkel, a nevét sikították, amikor meglátták a színpadon.

Karakter

2022.05.29 | olvasási idő: kb. 1 perc


1962. május 29-én született Dunaújvárosban Jeszenszky Béla Tibor, művésznevén Flipper Öcsi. Gyerekkorától zenélt, dobolni és csellózni tanult, mégis fizikusnak készült, miután felvették az ELTE-re. A zene szeretete azonban nem hagyta nyugodni, és Szikora Róbert kiválása után 1982-ben csatlakozott a Hungária együtteshez. Miután a zenekar feloszlott, a Dolly Roll zenész-énekesként olyan slágereket énekelt, mint a Ciao Marina, az Arrivederci Amore, a Gina, a bestia vagy a Bossanova senorita. Négy évvel később zenésztársával, Kisszabó Gáborral saját zenekart alapítottak Step néven. 

Öcsinek három szólólemeze jelent meg régi és új slágerekkel. Féltestvére, Marót Viki a Nova Kultúr Zenekar énekesnője. Rajongójától született fia, Tamás csak felnőttként tudta meg, hogy a dalszerző az édesapja, sohasem találkoztak.

A Dolly Roll énekeseként (MTI fotó: Pintér Márta)

A mindig elegáns, lehengerlő stílusú énekes úriemberként bánt a nőkkel, házassága széthullása után a magánéletét azonban mégsem tudta rendbe rakni. Hiába imádott énekelni és szórakoztatni, önpusztító élete tragikus véget ért. 46 évesen, 2008-ban hunyt el.

BORÍTÓKÉP: A Step együttes frontembereként MTI fotó: Antall Péter, Tulajdonos: MTI Zrt. Fotóarchívum, Azonosító: MTI-FOTO-CTONI19871210007

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 315 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Erkel és a magyar opera ünnepe

A magyar nemzeti opera megteremtője és Himnuszunk szerzője 1810. november 7-én jött világra Gyulán, ez 2013 óta a magyar opera napja is. Ezen a napon nyílt újra felújítását követően a Magyar Állami Operaháznak a karmesterként, zongoristaként és pedagógusként is működő zeneszerző nevét viselő Erkel Színháza, Közép-Európa legnagyobb ültetett nézőtérű teátruma, ahol generációk szerethették meg az operák sokszínű világát.

Rablóból lesz a legjobb pandúr?

Sisa Pista, az utolsó nógrádi betyár élettörténetének rendhagyó happy endje

Emlékezés a 90 éve elhunyt edzőzsenire

Edzőként, sportvezetőként érte el legnagyobb sikereit Komjádi Béla, aki a kombinációra épített mozgójátékkal forradalmasította a vízilabdasportot.

10 érdekesség a 100 éve született Tomanek Nándorról - kvíz

A senkivel össze nem téveszthető hangú és tehetségű Tomanek Nándor 100 évvel ezelőtt született Pécsett. Emblematikus sztárjává vált ő is a Vígszínház 1960-as, 70-es évekbeli legendás korszakának, és sokoldalúságát számos, egymástól teljesen különböző szerepben bizonyította színpadon és filmen egyaránt, a szinkronstúdióban pedig jellegzetes hangját is gyakran kölcsönözte külföldi kollégáinak. Rendkívül fegyelmezett és pontos művész volt, aki a környezetétől is ugyanezt várta el. Intellektuális karaktere, elegáns tartása, jellegzetes egyénisége fűszerezték emlékezetes alakításait.