Kirándulás a késő barokk építészet történetébe

Múltidő

2020.12.12 | olvasási idő: kb. 3 perc


A copf stílus egy rövid, átmeneti korszak formájában kapott helyet az egyetemes művészettörténetben. Leghíresebb hazai építészmesterére, Fellner Jakabra emlékeztünk halálának 240. évfordulója alkalmából. Ez alkalomból egy szórakoztató kvízt is összeállítottunk, amelyben nem annyira építészeti ismeretekre, mint inkább műveltségre és humorérzékre van szükség. Tegyék próbára magukat!
Borítókép: Csákvár, 2005. augusztus 7. A Fellner Jakab által tervezett Eszterházy-kastély főbejárata. A kastély építését 1781-ben kezdték, az 1820-as években pedig bővítették. MTI Rt. / Bizományosi: Nagy Zoltán, Azonosító: MTI-FOTO-1250802
További cikkek:

„A látszat ellenére nem komika, hanem született tragika vagyok.”

20 éve már, hogy nincs közöttünk Schütz Ila, a klasszikus kabarék komikája, a némajátékok nagy mestere, aki drámai képességekkel megáldott művész volt.

A színházi macska búcsúzik

Elment Haumann Péter, az egyik legnagyobb hazai közönségkedvenc, aki összetéveszthetetlen alakításaival és szinkronjaival örökre beírta magát a magyar színház- és filmtörténelembe.

Bársony Rózsi, a napfényes kedvű világhírű szubrett

Különleges női művészsorsokat bemutató sorozatunkban Bársony Rózsit követjük a siker szárnyán Pesttől Londonon át Bécsig, hisz „klipperen, az ember egy-kettőre itt terem! Helló!”

Akinek a színpad volt a mindene

130 esztendeje született az operett nagyasszonya, Honthy Hanna, akiért rajongott a közönség, ám erőteljes egyéniségét nem minden pályatárs tudta elfogadni.