Kirándulás a késő barokk építészet történetébe

Múltidő

2020.12.12 | olvasási idő: kb. 3 perc


A copf stílus egy rövid, átmeneti korszak formájában kapott helyet az egyetemes művészettörténetben. Leghíresebb hazai építészmesterére, Fellner Jakabra emlékeztünk halálának 240. évfordulója alkalmából. Ez alkalomból egy szórakoztató kvízt is összeállítottunk, amelyben nem annyira építészeti ismeretekre, mint inkább műveltségre és humorérzékre van szükség. Tegyék próbára magukat!
Borítókép: Csákvár, 2005. augusztus 7. A Fellner Jakab által tervezett Eszterházy-kastély főbejárata. A kastély építését 1781-ben kezdték, az 1820-as években pedig bővítették. MTI Rt. / Bizományosi: Nagy Zoltán, Azonosító: MTI-FOTO-1250802
További cikkek:

Aki miatt máig „magyarázzuk a bizonyítványunkat”

Karinthy Frigyes, a magyar irodalom tréfamestere, a nyelv fantasztikus virtuóza 85 éve hunyt el. Ebből az alkalomból idézzük meg alakját.

A budapesti metró

A földfelszín alatti közlekedés 1896 óta a budapestiek és a városba látogatók életének része. Ennek történetéből villantunk föl mozzanatokat a Nemzeti Fotótár képei segítségével, érdekességek kíséretében.

Farmotorostól a szépségdíjas lázadóig

Az Ikarus az a magyar márka, amely képes volt meghódítani a világot. A buszok nyugati exportra is készültek, rengeteg változatban.

A lelkében mindig komédiás

Ma lenne 85 éves a feledhetetlen humorú Verebély Iván, akinek gyermekkorától fogva Latabár Kálmán volt a példaképe.