Az elefántok világnapja

A ma élő legnagyobb szárazföldi állatokért szinte mindenki rajong. Tíz évvel ezelőtt azért indult útjára a címadó kezdeményezés, hogy felhívja a figyelmet az illegális elefántcsont-kereskedelem miatt a kipusztulás szélére került afrikai és ázsiai elefántpopuláció megmentésére. Alábbi lapozgatós képgalériánk róluk szól.

Kultúrsnack

2022.08.12 | olvasási idő: kb. 2 perc


Információk a lapozgató galériában található képekről: 

Borítókép: Látogatók csemegével etetik az elefántot a Budapest Főváros Állat- és Növénykertjében. MTI Fotó: Pálfai Gábor, Tulajdonos: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum,
Azonosító: MTI-FOTO-F__PG19630917007

  1. Elefánt sétál az utcán a cirkusz felé, egy úttesten parkoló Volskwagen gépkocsi mellett. (MTI Fotó: Tormai Andor)
  2. Látogatók csemegével etetik az elefántot a Budapest Főváros Állat- és Növénykertjében. (MTI Fotó: Pálfai Gábor)
  3. Az elefánt-mama két mázsás kicsinyével a budapesti állatkertben. (MTI Fotó: Patkó Klári)
  4. Cirkuszi elefántot etet a fülkéjében posztoló rendőr a VI. Világifjúsági Találkozó ideje alatt. (MTI Fotó: Vigovszki Ferenc)
  5. Szultán, az elefánt fagyalaltot kér a fagylaltárustól a Fővárosi Állat- és Növénykerben. (MTI Fotó: Mikó László)
  6. A koppenhágai Benneweis cirkusz burmai születésű Jumbó nevű kiselefántja 2. születésnapja alkalmából a cirkusz igazgatójával felkresi a Rákóczi úti Verseny áruházat. (MTI Fotó: Bojár Sándor)
  7. Vizzel csalogatják új lakhelyére a 45 mázsás Szonját, a 16 éves nőstényelefántot a Budapest Főváros Állat- és Növénykertjében, (MTI Fotó: Percze Lajos)
  8. Elefántot és tevét kísérnek a szállítók a cirkusz felé. (MTI Fotó: Tormai Andor)
  9. Ismerkedés az elefánttal a Fővárosi Nagycirkuszban. (Magyar Fotó: Kotnyek Antal
  10. Gyerekek játszanak az alumíniumból öntött Kiselefánt című szobornál, Miró Eszter alkotásánál. (MTI Fotó: Fényes Tamás)

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 317 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Játék és muzsika 10 percben 40 éven át

Kívül műsorvezető, belül költő, zongoraművész, újságíró, szerkesztő. Interjúrészletekből rajzoljuk ki Czigány György életét és pályáját.

Színvonalas szórakoztatás és katarzis

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntjük a Jászai Mari-díjas érdemes művész Koltai Róbertet, a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagját. Ez alkalomból felidézzük pályájának néhány fontosabb állomását, tartsanak velünk!

Megtapogatta a Holdat, hogy megtaláljuk helyünket a Földön

Kevés gyermekkori álom válik valóra. Bay Zoltán Holdon túli eredményei ma kézzel foghatóbbak, mint valaha. Neki is köszönhető, ha nem tévedünk el.

Moliére-től a kabaréig

95 éve született a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész Körmendi János, akire a nagyközönség elsősorban mint nagy nevettetőre emlékszik.