Concerto Budapest online műsorai

Az MTVA és a Concerto Budapest szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

2020.03.29 | olvasási idő: kb. 5 perc


A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű műsorszerkesztésével elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, 21. századi kortárs darabokig terjed. Visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Boris Berezovsky, Jevgenyij Koroljov, Isabelle Faust vagy Heinz Holliger. A klasszikus művekből álló repertoárt kortárs zeneművek, gyermek- és ifjúsági programok, nyaranta szabadtéri fellépések teszik még színesebbé. A zenekar az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A Concerto Budapest művészeti igazgatója 2007 óta a több mint 70 nemzetközi díjjal kitüntetett, érdemes művész, Keller András, a Keller Quartet alapítója. A lejátszáshoz javasoljuk a Chrome böngésző használatát, valamint mobilról az összes zenemű a háttérből is hallgatható. Vannak olyan böngészők (Firefox, Safari) amelyek néma-üzemben indítják el a hanganyagot. Ez böngésző sajátosság.

Online programfüzet

Várjon és Keller: A Concerto Budapest évadnyitó hangversenye -Zeneakadémia, 2017. szeptember 24.
Boris Berezovsky és a Concerto Budapest - Zeneakadémia, 2017. október 15.
Beethoven hegedűverseny Antje Weithaasszal - Zeneakadémia, 2017. november 30.
Mélyvonós mesterek: Zimmermann / Várdai / Héja - Müpa, 2017. december 7.
Karácsonyi Bach-koncert világsztárokkal - Zeneakadémia, 2017. december 17.
Perényi 70 - Zeneakadémia, 2018. január 6.
Látomások éjszakája Angela Hewitt-tal - Müpa, 2018. február 18.
Bogányi, Engegård és a Concerto Budapest - Müpa, 2019. január 26.
A teremtés - Zeneakadémia, 2019. február 16.
Andrej Korobejnyikov és a Concerto Budapest - Müpa 2019. március 27.
Évadnyitó koncert Fejérvári Zoltánnal: Bartók / Dohnányi / Berlioz - Zeneakadémia 2019. szeptember 26.
További online hallgatható koncertfelvételek itt , itt

Kapcsolódó cikkek:

MÁV Szimfonikus Zenekar online elérhető műsorai

Az MTVA és a MÁV Szimfonikus Zenekar szeretné megkönnyíteni a kultúrához történő hozzáférést. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el az értékes komolyzenei tartalmak, az MTVA archívumi felületén ingyenesen és szabadon elérhetők a zenekar felvételei.

További cikkek:

Több mint száz esztendős az első pesti gyógyfürdő, a Szecska

A Széchenyi fürdő a hazai mélyfúrások úttörőjének, Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek köszönheti létezését.

Bárdy György… 100?!

Az ügyeletes intrikus, akit a közönség imádott gyűlölni. A nők kedvence. A remek teniszező. Mindannyiunk Jumurdzsákja, „Antoniustól Gugyerákig” mindent el tudott játszani, színészi játéka pedig ma is modernnek hat.

A költészet napja

SKICC című rovatunkban ezentúl a Nemzeti Archívum legrégebbi gyűjteményi egysége, a Sajtóarchívum anyagait olvashatják sok-sok érdekességgel. Ezúttal a költészet napjáról lesz szó.

Boldog születésnapot, Kútvölgyi Erzsébet!

A gimnáziumban még matematika tagozaton tanult, majd a főiskola elvégzése után rögtön elkezdett színházban és tévéfilmekben szerepelni. Tehetsége igen korán megmutatkozott, így nem csoda, hogy rengeteg csodás szerepet tudhat maga mögött. Szeretettel köszöntjük Kútvölgyi Erzsébetet, és közelgő születésnapja alkalmából a nézők figyelmébe ajánljuk az (m3.hu- n)[https://archivum.mtva.hu/m3] látható műsorait.