Atlétikai világbajnokság régen és most

A budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán praktikus információkkal és játékkal is kedveskedünk olvasóinknak, tartsanak velünk!

Kvíz

2023.08.19 | olvasási idő: kb. 4 perc


2023. augusztus 19-27. között Budapest látja vendégül az atlétika legjobbjait világbajnokság keretében. A Duna partján található Nemzeti Atlétikai Központ több tömegközlekedési eszközzel is megközelíthető. A sportszerető közönség érkezhet hajóval, villamossal, hévvel, autóbusszal vagy akár kerékpárral is.

A maratoni és gyaloglóversenyzők Budapest legszebb városrészein keresztül haladnak a Hősök teréről rajtolva. A világ legjobb atlétái az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky úton versenyezve érik el a Széchenyi Lánchídat, majd egy különlegesség vár a távot teljesítőkre. A Budai Váralagúton átkelve vezet tovább az útvonaluk, ahol a Budai Várat megkerülve ismét a Lánchídon térnek vissza a pesti oldalra, a József Attila utcán és az Andrássy úton át érnek a célba, a Hősök terére. 

A hazai világbajnokság apropóján invitáljuk olvasóinkat, tegyék próbára magukat ha nem is a sportágban, de az abban való jártasságban mindenképp. Kezdjük is!

Borítókép: Nemzeti Atlétikai Központ (MTI Fotó)

Kedves Olvasó! Folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 327 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva számos további érdekes felvételt talál.

További cikkek:

Szalag sztorik

Gondolkoztak már valaha azon, milyen élmény lehet egy tévés archívum összes kincséhez hozzáférni? Válogatni a régebbnél régebbi, érdekesebbnél érdekesebb felvételek között? Ha kíváncsiak, a Szalag sztorikkal megmutatjuk.

We are the World! – Gondolatok a Föld napjára

Ez a nap minden évben felhívás arra, hogy vigyázzunk a Földre, amelyen kívül számunkra egyelőre nincs hely.

A szobrászművész, akinek az anyagok feltárták titkaikat

Búza Barna keze alá engedelmesen simult a kő, a bronz, a fa. 1970-ben diófából faragott egyházművészeti szobraiért VI. Pál pápa művészeti emlékérmet adományozott neki.

Strandok régen

Mintha idén elmaradna a strandszezon, úgy tűnik, az esőzés sosem ér véget, a nap sosem süt ki. Mi azért reménykedünk, hogy lesz majd igazi nyár meleggel, fürdőzéssel, s ennek kapcsán néhány budapesti strand múltját idézzük föl régi fotók segítségével.