Ön mennyit tud a magyar filmekről?

A magyar film napját 2018 óta ünnepeljük. Azért esett április 30-ra a választás, mert 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, Zsitkovszky Béla és Pekár Gyula A táncz című alkotását. Ez alkalomból játékra invitáljuk Önöket!

Kvíz

2021.04.28 | olvasási idő: kb. 3 perc


A közmédia április 30-án, pénteken egész napos műsorfolyammal készül, a legnagyobb nevek és remekművek minden nemzedéknek tartogatnak meglepetéseket. Nézőink változatos műfajú filmeket láthatnak, a legnépszerűbb filmvígjátékokat, romantikus szerelmi történeteket, irodalmi adaptációkat, történelmünk nehéz időszakáról tanúskodó műveket, valamint rajz- és animációs filmeket. Kvízünkkel Ön is tehet egy próbát, hogy mennyire ismeri a magyar filmeket. Vágjunk is bele!

Borítókép: 1962. május 17. Csattan a csapó a filmforgatáson Vass Éva színésznő előtt a Hunnia Filmgyár Pasaréti úti műtermében. MTI Fotó: Bojár Sándor, azonosító: F___B19620517015.jpg

További cikkek:

Dargay Attilára emlékezünk

Június 20-án lenne 95 éves a Vuk, a Szaffi, a Ludas Matyi, a Pom-Pom és még számtalan rajzfilm vagy rajzfilmsorozat rendezője, készítője, megálmodója, aki nélkül sokak gyermekkora szegényebb lenne: Dargay Attila.

Kirándulás a késő barokk építészet történetébe

Pilinszky 100

Száz esztendeje, 1921. november 27-én született Budapesten Pilinszky János Kossuth- és József Attila-díjas költő, a XX. századi magyar költészet egyik legnagyobb alakja.

Farsangi fánkozás

A farsangi időszak idén február 14-én ér véget. Ilyenkor több településen is télbúcsúztató ünnepeket tartanak, ahol a táncos mulatozás közben jókat esznek, isznak az odalátogatók. Étvágygerjesztőként tekintse meg képválogatásunkat!