Ön mennyit tud a magyar filmekről?

A magyar film napját 2018 óta ünnepeljük. Azért esett április 30-ra a választás, mert 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, Zsitkovszky Béla és Pekár Gyula A táncz című alkotását. Ez alkalomból játékra invitáljuk Önöket!

Kvíz

2021.04.28 | olvasási idő: kb. 3 perc


A közmédia április 30-án, pénteken egész napos műsorfolyammal készül, a legnagyobb nevek és remekművek minden nemzedéknek tartogatnak meglepetéseket. Nézőink változatos műfajú filmeket láthatnak, a legnépszerűbb filmvígjátékokat, romantikus szerelmi történeteket, irodalmi adaptációkat, történelmünk nehéz időszakáról tanúskodó műveket, valamint rajz- és animációs filmeket. Kvízünkkel Ön is tehet egy próbát, hogy mennyire ismeri a magyar filmeket. Vágjunk is bele!

Borítókép: 1962. május 17. Csattan a csapó a filmforgatáson Vass Éva színésznő előtt a Hunnia Filmgyár Pasaréti úti műtermében. MTI Fotó: Bojár Sándor, azonosító: F___B19620517015.jpg

További cikkek:

Korai karácsony

Egy december elején elküldött üdvözlet, ami legendává vált

1956 emlékezete

Különleges képgalériával emlékezünk 1956 hőseire, az egykori események helyszíneit akkor és most megmutatva. Tartsanak velünk!

Nem kívánt vacsorától a világhírig

Zajtalan gyufa, dinamó, porlasztó, holográfia, torziós inga, golyóstoll, Ford T-modell alkatrészei, bűvös kocka, C-vitamin, a számítógépek működési elve… ez a sok találmány mind magyar feltalálók nevéhez köthető.

Yves Montand magyar falevelei – Világsztárok Budapesten

A 100 éve született sármos énekes-színész zenés előadóestjeivel beutazta Európát, így a magyar közönséggel is találkozhatott. Hazai koncertjének az Erkel Színház adott otthont, ahogyan számos más világsztár fellépésének is. (Fotóválogatás és bennfentes színházi kulisszatitkok cikkünkben!)