A magyar animáció mesterei - kvíz

A köztévé csatornái a következő napokban a magyar animáció – vagy ahogyan az érdeklődők többsége még ma is szívesebben nevezi: a rajzfilm – immáron klasszikusnak mondható alkotásait sugározza. Az apropó a műfaj egyik hazai mestere, Jankovics Marcell születésének 80. évfordulója, illetve az animáció világnapja.

Kvíz

2021.10.20 | olvasási idő: kb. 2 perc


Október 21. és november 4. között két hétig az animációs filmeké a főszerep a közmédiában. Jankovics Marcell emblematikus alkotásai mellett egy egész csokor közönségkedvencet is átnyújtunk Önöknek, kedvcsinálónak pedig egy kvízt állítottunk össze. Tegyék próbára emlékezetüket, kérdéseink megválaszolása után pedig nézzenek jobbnál jobb animációs filmeket az MTVA csatornáin és az m3.hu-n!

Kedves Olvasó, folyamatosan bővülő Fotótárunkban jelenleg több mint 306 ezer fénykép közül válogathat. Ha cikkünk felkeltette érdeklődését, ide kattintva további érdekes felvételeket talál.

 

További cikkek:

Az aggastyántól a végzet asszonyáig

40 éve már, hogy nincs közöttünk Mezey Mária színművész, aki őszinte játékával, plasztikus mozdulataival és összetéveszthetetlen hangjával alkotott maradandót színházakban, filmekben és rádiójátékokban egyaránt.

Csillagfénynél is tündököl a napfény városa

90 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok

„Kultúrmunkás vagyok, akárcsak a nagyapám”

80 éves a magyar színjátszás meghatározó alakja, Bálint András, aki ma is éppoly kétkedő és kíváncsi, mint pályakezdőként.

Építészből a Népművészet Mestere

A tíz éve elhunyt prímásra, népzenekutatóra és hegedűtanárra, Halmos Bélára emlékezünk, aki a magyarországi népzenei és táncházmozgalom egyik elindítója volt.